Velkommen til Kennel Everbrights hjemmeside.

Mitt navn er Elisabeth Steffensen og jeg har et lite oppdrett av Jack Russell Terrier under kennelnavnet Everbright. Jeg bor sammen med min samboer, vår sønn og datter, og selvsagt hundene våre, i flotte omgivelser på Sortland i Vesterålen. Vi bor på vårt flotte gårdsbruk som har nydelig natur rundt seg og flotte turmuligheter rett utenfor døra. Vi har per nå rundt 30 melkekyr pluss ungdyr. Vi har to kaniner, og etter hvert vil det nok komme noen høner også.

Mitt mål er å avle fram hunder som er gode reprensentanter for rasen i henhold til FCI sin rasestandard. Hundene skal være sunne og friske med et stødig gemytt. Jeg personlig liker å trene innenfor ulike aktiviter, og er derfor opptatt av at hundene skal ha en allsidighet. Hver kombinasjon er nøye tenkt igjennom, og jeg har alltid som mål å gjøre neste generasjon bedre enn den forrige. Hvert valpekull blir gjennomført med tanke på å få en ny og forbedret generasjon til mitt eget oppdrett. 


Min interesse for hund og dyr har alltid vært til stede. Jeg er vokst opp med fuglehunder og fikk "min egen" vorstehhund når jeg var 6 år gammel. Jeg tok min interesse for dyr med meg videre i utdannelsen min, og har gått tre år på landbruksskole og er utdannet agronom. Jeg er også utdannet førskolelærer og jobber til daglig i barnehage. Jeg fikk min første Jack Russell i 2008, og der fra økte min interesse for denne fantastiske rasen.

Jeg har for øyeblikket to hunder boende her hjemme hos meg. De er med på det meste som skjer i hverdagen og livet ville ikke vært det samme uten dem. Vi har valgt å ikke ha et stort antall hunder hjemme for tiden. Jeg prøver å trene aktivt med hundene og da rekker ikke tiden over mange. I tillegg tar familieliv og jobb sin plass. Mulig at vi øker antallet litt når vi er ferdig med småbarnsfasen og tiden strekker bedre til. Heldigvis har jeg flotte samarbeidspartnere slik at jeg likevel kan holde på med avl og beholde valper fra kullene mine. Alle hundene som bor hos andre familier er jeg i regelmessig kontakt med.


Vi trener regelmessig i Sortland Hundeklubb. Jack Russell har vist seg å være en veldig allsidig rase og fungerer godt på det meste. Løpet av året blir det en del utstillinger, men det jeg bruker mest tid på er trening og konkurranse innenfor rallylydighet, agility og blodspor/ettersøk.


Alle mine hunder blir sykdomssjekket før de blir brukt i avl. De blir øyelyst for arvelige øyesykdommer og sjekket for patellaluksasjon. Enkelte av hundene mine er også HD og AD røntget. Jeg prøver også å få gått mentaltest (MH) med dem. 

Høsten 2010 deltok jeg på NKK's oppdretterskole, et nyttig kurs med mye informasjon om avl og oppdrett. Jeg har også tatt kynologikurs del 1. Samt jeg er utdannet figurant for MH.